Klant van de maand: Dekos

 

In het hele land lopen mensen op de gelmassage inlegzooltjes van Dekos, het bedrijf van Cees Schilder (De Kos) en zijn vrouw Margreth. Dekos heeft in Nederland het alleenrecht op deze gepatenteerde zooltjes. Maar het assortiment is inmiddels uitgebreid met veel meer therapeutische producten.

 

Margreth, hoe succesvol zijn de gelmassage inlegzooltjes van Dekos?

“Enorm, nog steeds ons best lopende product. Het zijn dunne zooltjes die met gel zijn gevuld. Die gel verdeelt de druk onder de voeten, en het voelt een beetje als een waterbed. Daardoor worden de voeten bij iedere stap gemasseerd. Dat stimuleert de doorbloeding en geeft een weldadig gevoel. Vooral mensen met hielspoor hebben er baat bij. Hielspoor ontstaat meestal door overbelasting en manifesteert zich door pijn onder de hiel.”

 

Als licentiehouder van de Amerikaanse producent hebben jullie het alleenrecht op deze zooltjes. Hoe is dat zo gekomen?

“Cees is van huis uit fysiotherapeut en orthopedisch en manueel therapeut. Als zodanig zoekt hij altijd naar therapieën om de gezondheid en afweer van het lichaam te optimaliseren. Op studiereis in de Verenigde Staten zag hij een keer de gepatenteerde zooltjes. Hij was meteen enthousiast over de medische resultaten. Gesterkt door de goedkeuring van dit product door 9.200 voetdokters vroeg Cees toen de exclusieve rechten voor verkoop in Nederland aan. Van een echt handelsbedrijf was toen nog geen sprake. Hij bleef daarnaast praktijk houden als therapeut. Maar de belangstelling voor ons product groeide. Dat komt ook door het comfort, denk ik. Veel zooltjes zijn te hard. Onze gelmassage inlegzolen zijn simpel, maar bieden veel effect. Mensen vertelden het aan elkaar door. En in het begin adverteerden we ook wel, in de Story, Weekend en Privé. Er was nog geen internet. En toen er concurrenten kwamen, besloten we uit te breiden. De bijzaak werd een hoofdzaak. Ik ging de zaak in en mijn zus Claudia kwam er ook bij.”

 

Wat zit er nog meer in het assortiment van Dekos?

“Wij hebben alle mogelijke hulpmiddelen voor lichaamsklachten in huis. Voor de voeten natuurlijk, zoals doorgezakte voet, platvoeten, diabetische voet, blessures en ontstekingen. Verder kun je denken aan schouderstretchers, steunzolen tegen chronische rugpijn en een orthopedisch slaapkussen tegen nekklachten. Wij verkopen aan groothandels die het weer uitzetten bij schoenmakers en drogisterijen. Fysiotherapie- en Mensendieckpraktijken gebruiken ze ook. Onze producten worden geadviseerd door revalidatieklinieken en ziekenhuizen.”

 

Hoe oud zijn jullie klanten?

“Alle leeftijden! Veel ouderen natuurlijk, maar ook jongere mensen met sportblessures en kinderen. Zij krijgen bij ons kwalitatief hoogwaardige producten tegen een scherpe prijs. Wij testen onze zooltjes ook zelf. Dan dragen we die een tijdje, om te ervaren hoe comfortabel ze zijn. Je moet je product toch kennen?”

 

Op de vernieuwde website kun je zelf je klacht intikken…

“… en dan komen daar de bijpassende therapeutische producten bij! Zo kun je rustig eens kijken wat er allemaal mogelijk is.”

Bekijk website »

Klant van de maand: Dutch Garden Seeds

Klant van de maand: Care IS vermogensbeheer