De verkooptruc met domeinnamen, trap er niet in!

Het blijft een probleem wat om de zoveel tijd weer terug komt. Wij willen het graag nog een keer onder de aandacht brengen. 

 

Stel, je bent net je eigen bedrijf begonnen. Om potentiële klanten te trekken laat je gelijk een website maken. Je richt je in eerste instantie op Nederlandse klanten, dus je hebt alleen de domeinnaam met de .nl-extensie gekocht. Mocht je bedrijf internationaal gaan groeien, wat natuurlijk een mooie droom is, kan je altijd nog de .com-versie registreren. 

 

Na een bepaalde tijd word je ineens gebeld door een bedrijf. Ze zijn zogenaamd gecontacteerd door een bedrijf die een domeinnaam wil kopen. En je raad het al, dit is natuurlijk precies dezelfde domeinnaam die jij al hebt, maar dan de .com-versie. De beste man heeft een oplossing, gelukkig! Jij schijnt een ‘eerste registratierecht’ te hebben. Komt dat even mooi uit. Als jij aangeeft de .com-versie nu voor bijvoorbeeld tien jaar te willen claimen, kan dit direct geregeld worden. De kosten? Tien keer 39 euro, vooraf te betalen, exclusief BTW, uiteraard. 

 

We kunnen met zekerheid vertellen dat dit ten alle tijden een verkooptruc is. Dit hele registratierecht bestaat helemaal niet en het is bijna onmogelijk dat iemand precies dezelfde domeinnaam wil kopen. Als je er echt zeker van wil zijn kan je altijd vragen wie de naam dan wel wil kopen. Let maar op, hier krijg je vaag, of geen antwoord op. Als de ‘onbekende partij’ echt jouw domeinnaam wil kopen dan nemen ze wel contact met jou zelf op. Je contactgegevens staan tenslotte op je website. 

 

Als je in de toekomst gebeld wordt door zo’n bedrijf dan raden wij je aan de verbinding te verbreken. Ze nemen je gesprek op en kunnen het zo verdraaien dat je onbewust instemt met de aankoop van jouw eigen domeinnaam. 

 

Wil je de .com- of andere versie van jouw domeinnaam vastleggen? 

Dat kan natuurlijk gewoon veilig bij ons. 

Websites we like: Casper.com

Websites we like: Airbnb.nl