Klant van de maand: Bodyfit Medical

 

Rogier Scheltema is eigenaar van Bodyfit Medical, de lokale leverancier van hulpmiddelen voor mensen die door ziekte of ouderdom niet goed meer kunnen bewegen. Hij is zeven dagen per week bereikbaar. “Wij geven klanten waar ze recht op hebben: kwaliteit en persoonlijke service. Alleen dan kunnen zij langer zelfredzaam blijven.”

 

Bodyfit Medical is sinds twee jaar actief in Volendam en de wijde omtrek. Hoe gaat het?

“Het gaat heel goed! De mensen beginnen steeds meer te ontdekken dat ze voor hun hulpmiddelen gewoon in de buurt terechtkunnen. Wij leveren alle soorten hulpmiddelen voor Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). De bekendste voorbeelden zijn rollators, looprekken, rolstoelen, wandelstokken, elleboogkrukken, toiletstoelen en helping hands – dat zijn die grijpertjes aan een steel waarmee je dingen kunt oppakken. Maar we leveren nog veel meer. Eigenlijk alles waar behoefte aan is. Natuurlijk, er zijn meer aanbieders van ADL-producten, maar wij bieden iets extra’s: nabijheid, kwaliteit en service.”

 

Kun je die extra’s toelichten?

“Bodyfit Medical is onderdeel van gezondheidswinkel Bodyfit aan de Edammerweg in Volendam. Dankzij het grote netwerk van Bodyfit kennen wij al heel veel van onze klanten en zij kennen ons. Wij zijn geen webwinkel waarvan je niet weet wie er achter zit en wat je krijgt. Kijk, sommige hulpmiddelen kun je ook online bestellen. Maar dan krijg je een pakket thuis zonder enige uitleg. Er is dan niemand om de rolstoel rijklaar te maken of op jouw hoogte af te stellen. Vaak blijkt de maat niet goed of is het nét niet het model dat je mooi vindt. Ook op de kwaliteit van die producten valt wat af te dingen. Ben je aangewezen op een hulpmiddel? Dan vinden wij, dat daar een kwalitatief hoogwaardig product tegenover moet staan. Persoonlijk advies hoort daarbij. Wij komen bij de mensen thuis. Dat biedt vertrouwen. We geven ook professionele begeleiding. Daarom roep ik voor bewegingsapparaten soms de hulp in van Sharon Snoek. Zij is ergotherapeute. Bodyfit Medical zorgt ervoor dat klanten krijgen waar ze recht op hebben: een hulpmiddel dat bijdraagt aan hun mobiliteit en vitaliteit.”

 

Dat klinkt alsof Bodyfit Medical een missie heeft.

“Dat hebben we ook! Het is onze missie, om mensen te helpen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. Zelfs al zijn mensen aangewezen op mantelzorg of thuiszorg, dan nog wil iedereen een beetje zelfredzaam zijn. Zo houd je de regie over je eigen leven en heb je het gevoel dat je nog mee kunt komen. Hulpmiddelen zijn dan een mooie oplossing. Het maakt heel wat uit of je niet verder dan de voordeur komt, of zelf een brood bij de bakker kunt halen. Dat is het verschil tussen afhankelijkheid en vrijheid, tussen ziekte en kwaliteit van leven. Iemand zij me eens: ‘Mijn hulpmiddel is mijn auto.’ En zo is het ook: dankzij een goed hulpmiddel ben je net zo mobiel.”

 

Bodyfit Medical heeft ook een reparatie- en verhuurservice. Wat houdt dat in?

“Wil de klant een hulpmiddel huren, dan kan dat bij ons. Gaat u na afloop van de verhuurperiode liever toch tot koop over, dan vervallen de verhuurkosten. Zo makkelijk is dat. We hebben ook afspraken met het Marinapark en Hotel Spaander. Als toeristen een rollator of looprekje nodig hebben voor de dagen dat ze hier op vakantie zijn, kunnen ze daarom vragen bij de receptie van dat verblijf. Wij zorgen dan dat het gewenste hulpmiddel snel wordt geleverd en ook daar weer wordt opgehaald. Verder zijn we een samenwerking aangegaan met Fietsservice Koning. Onder de naam Rollator Service Volendam kunnen wij mobiele hulpmiddelen repareren of beter afstellen, zoals wanneer een remkabel moet worden vervangen of een band geplakt. Klanten hoeven niet te schromen om ons te bellen. Wij zijn altijd bereikbaar, ook ’s avonds en in het weekend.”

 

Waar kunnen klanten het assortiment van Bodyfit Medical vinden?

“Op www.bodyfitmedicalvolendam.nl staan al onze diensten duidelijk omschreven. Van eenvoudige producten tot exclusieve designmodellen, voor de meeste toepassingen en in alle prijsklassen. De website geeft een duidelijk overzicht van waar wij voor staan en wat klanten aan ons hebben.”

Waarom kiezen wij niet voor WordPress?

Klant van de maand: Care IS vermogensbeheer