Websites we like: Casper.com

We willen iedere maand een website met je delen waar 'bijna' alles aan klopt. Om inspiratie op te doen, ideeën te genereren voor je eigen site, of gewoon omdat je het net als ons leuk vindt om te genieten van mooi webdesign!

Deze maand vielen onze ogen op een webshop, Casper.com. Casper.com is een shop die zich onderscheid door het 'one product shop' principe. De naam zegt het eigenlijk al, de webshop richt zich op een soort product. In dit geval een bed. Je zal niet alleen het kussen of de dekens kopen, als je weet dat de andere producten 'er bij' horen.

Wat is er volgens ons zo goed aan deze webshop?

  1. Focus: Aangezien de website helemaal gericht is op een product kunnen ze hier helemaal op focussen. Aan alles is gedacht. Het product wordt verkocht onder de noemer 'The Dream Team'.

  2. Fotografie en video: Door het creëren van een uniforme stijl zijn alle illustraties 'spot on'. De video's passen ook precies in de stijl van de website en zijn zelfs geintegreerd.



     
  3. In-page animaties: Door subtiel gebruik van video's op de pagina 'leeft' de website. Dit zijn de toevoegingen die de gebruikservaring maakt tot wat het is.



     
  4. Design: Het idee kan nog zo geniaal zijn. Als het niet in een mooi jasje is gestoken haakt meer dan de helft van de bezoekers al af. Een combinatie van gebruiksgemak en gelikt design zorgt ervoor dat je uren naar deze website kunt kijken.

  5. Reviews per product: Al is de website nog zo mooi, je wilt natuurlijk wel voor de aankoop weten of het product goed is. Naast de 'gewone reviews' is er nagedacht over welke aspecten van belang zijn bij elke review. Bij Casper gaat het natuurlijk om aantal uren slaap en wie er nog meer in je bed slaapt. Dit is dan ook weer perfect geillustreerd.


 

Zo. Weer een stapje dichter bij een beter web! Heb jij een tip voor de volgende 'Website we like'? Deze horen we graag! ;-)

Bekijk website »

Klant van de maand: Dekos

Care IS vermogensbeheer winnaar van de Gouden Stier 2015